Professionele fotografie

Fotografie onmiskenbaar belangrijk voor uw presentatie

Wij zijn in staat om samen met onze partners alle soorten professionele fotografie te leveren, o.a.:

  • Hoogte fotografie
  • 360° Panorama fotografie

TIPS OM UW WONING OP EEN PROFESSIONELE WIJZE FOTOKLAAR TE MAKEN

Algemeen

Zorg dat uw huis opgeruimd is. Let op rondslingerende spullen, kleding en speelgoed. Geef alles een duidelijke plek. Berg spullen voorafgaand aan de fotosessie op in een ruimte die niet gefotografeerd gaat worden, zoals de schuur of kelder(kast). Haal zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg (denk hierbij aan foto’s). Verwijder de eventuele honden- of kattenmand, bench, konijnenhok, papegaaienkooi, enzovoorts uit de woonkamer. De foto’s komen op internet, iedereen kan ze zien. Haal daarom ECHTE kostbare voorwerpen en schilderijen weg en verwijder de sleutels aan de binnenzijde van deuren.

Voorzijde van de woning

Zorg voor een open aanzicht. Snoei eventueel de heg , bomen en struiken. Doe de (rol)gordijnen/horren open of in ieder geval allemaal op dezelfde hoogte. Staan er altijd auto’s voor de woning? Zorg dat de auto voor het huis de uwe is, dan kan hij tijdens het maken van de foto’s weggezet worden. Haal de auto op de oprit weg, die is immers vaak zichtbaar vanuit het huis, en dus ook op de binnenfoto’s.

Tuin

Haal kapotte stoelen, plantenbakken, fietsen en andere opvallende zaken uit beeld. Zet ook de vuilniscontainers even weg.

Woonkamer

De woonkamer wordt het best gepresenteerd als er niet al te veel meubels in staan. Wanneer de woonkamer niet zo heel groot is, is het beter om geen bank, stoel of tafel midden in de ruimte te hebben staan. Met name zwarte stoelen en banken blokkeren de visuele openheid. Als er een box in de woonkamer staat, is het beter om die weg te halen. Uit beeld schuiven lukt vaak wel, maar zorgt er soms voor dat niet de hele kamer gefotografeerd kan worden. Als er veel kinderspeelgoed in de woonkamer is, maak dan op één plek een gezellig kinderspeelhoekje, en haal de rest weg.

Keuken

Zorg dat de keuken rust uitstraalt; weinig apparaten op het aanrecht, geen flesjes, vaatdoekjes of andere dingen. Ook handdoeken trekken vaak teveel de aandacht, laat ze voor de fotosessie in de kast. Haal kindertekeningen van de keukenkastjes, koelkast of deur.

Slaapkamers

Haal alle overbodige spullen weg, en maak de bedden mooi strak op. Kinderkamers mogen best vol zijn, als de vloer maar zo leeg mogelijk is. Zet het speelgoed bij elkaar, maak het bed mooi strak op, met de knuffels op het bed.

Badkamer

Voor de presentatie is het het beste om deze helemaal leeg te halen! Geen handdoeken, flesjes, schoonmaakmiddelen, tandpasta, tandenborstels, kinderspeelgoed enzovoorts. Zorg voor een paar mooie parfumflesjes en eventueel een stapeltje opgerolde (witte) handdoeken.

Andere kamers

De werkkamer hoeft niet leeg, je mag best zien dat het een werkkamer is. Maak wel het bureau leeg, dus geen losse papieren. Een aanwezige kast oogt rustiger als alles erin recht staat. De hal ziet er ruimer uit als de kapstok helemaal leeg is. Haal het toiletmatje uit de toiletruimte.

Veel succes met de voorbereidingen!

Meer weten?

Neem direct contact met ons op!