WOZ Waardebepaling

Bij Poels makelaars kunt u de WOZ- waarde van uw woning of bedrijfspand altijd gratis laten controleren. Nieuwe woningeigenaren en nieuwe huurders of kopers van een bedrijfspand kunnen, net als erfgenamen, het hele jaar de waarde laten controleren.

Uw voordeel

Door de WOZ- waarde even te laten controleren, door een onafhankelijke specialist, bent u op de hoogte of de WOZ-waarde correct is vastgesteld. Dit kan een geruststellende gedachte zijn. Blijkt de waarde te hoog te zijn, dan krijgt u het teveel betaalde belastinggeld terug. Naast de onroerend zaak en waterschapsbelasting , zal ook de inkomstenbelasting en vermogensbelasting lager uitvallen komend jaar. Een gratis check is daarom altijd verstandig.

Erfgenaam

Erfgenamen adviseren wij om altijd even de WOZ- waarde te laten controleren. Dit kan tot 5 jaar na het indienen van de definitieve erfaangifte. Iedere erfgename, hoe klein of groot zijn erfdeel ook geweest is, kan zelf de WOZ- waarde even opnieuw laten controleren. Een teruggave van duizenden euro’s aan erfbelasting komt geregeld voor.

Ondernemers

Voor ondernemers is de WOZ- waarde van groot belang omdat er veel belastingen afhankelijk zijn van de hoogte van de WOZ- waarde. Door een verlaging van de WOZ- waarde bespaart u naast onroerende zaak en waterschapsbelasting ook vennootschaps- en vermogensbelasting. Ook de bodemwaarde ( tot hoever u mag afschrijven op uw pand ) is gekoppeld aan de WOZ- waarde.

Meer informatie verstrekken wij u graag per e-mail:  info@poelsmakelaars.nl

side
side

Laatste tweets


Poels Makelaars

Hertog Reinoudsingel 160
5913 XH Venlo
Telefoon: 077 - 310 10 39 E-mail: info@poelsmakelaars.nl

Volg ons ook op

  • twitter
  • facebook

Uw woning wordt gepresenteerd op